“Cateva figuri mai putin prietenoase au intrat din hol in cinematograf, iar unul dintre ei parea ca are o bata sub maneca, ne-am uitat mai cu atentie si avea de fapt steagul Romaniei rulat”, a declarat Alexandra C.
Aceasta este declaraţia unei participante la proiecţia filmului „The kids are all right” din februarie de la MŢR, când mai mulţi legionari, naţionalişti şi ultra-ortodocşi au reuşit să blocheze proiecţia filmului.
Noi, de 1 decembrie anul acesta, sărbătorim diversitatea prin proiecţia unui film cu o poveste despre o familie la fel de normală ca şi familiile care astăzi serbează festivist ziua naţională împreună cu politicienii din ale căror piepturi răzbate un patriotism de paradă….
Doctoriţa ginecolog de succes, Nic şi arhitecta peisagistă Jules formează un cuplu de lesbiane de aproximativ 20 de ani şi sunt mamele a doi adolescenţi pe nume Joni şi Laser, pe care i-au conceput prin inseminare artificială.
După ce Joni împlineşte 18 ani şi este acceptată la un colegiu prestigios, fratele ei mai mic o presează să contacteze telefonic banca de spermă pentru a afla identitatea tatălui lor biologic.
Angajaţii instituţiei îl sună pe Paul şi îl întreabă dacă este de acord să îşi întâlnească fiica, bărbatul intrând intempestiv în viaţa de familie a celor patru protagonişti.
Paul lucrează într-un restaurant din Los Angeles, cultivă produse organice, conduce o motocicletă şi preferă aventurile amoroase în locul relaţiilor stabile, motiv pentru care este confuz atunci când îi cunoaşte personal pe cei doi copii ai săi.
Sentimentele paterne ale lui Paul sunt trezite brusc, la fel ca şi atracţia lui sexuală faţă de Jules, iar Nic devine frustrată şi neîncrezătoare în capacitatea ei de seducţie, începe să bea şi îl percepe pe bărbat drept o ameninţare pentru unitatea familiei lor.